The Outsider: Shady Terrace in Brooklyn Heights

NO SUN… no matter. My friend Elke Kuhn has wrought a lush green miracle on the north-facing terrace behind her 2nd floor Brooklyn apartment.

Go here to read today’s Brownstoner post about how she manages to nurture all sorts of lovely things and keep them going from year to year.

The Insider: Updating a Brooklyn Heights Pre-War

WHAT IS, above. WHAT WAS, below.

From a fusty 1920s apartment, with closed-off rooms, a tight galley kitchen, and dropped ceilings, to a bright and open 1,500 square feet, designed by Elizabeth Roberts for the way people live today.

That’s the subject of my column today on Brownstoner.com. Go here to see the full transformation, with lots of “before” pics.

The Insider: Super-Modern Addition in Brooklyn Heights

THAT GORGEOUS OPEN STAIRCASE belongs to a new extension on the back of a traditional brownstone, carried out by Brooklyn-based architects Platt Dana. It’s the subject of my Brownstoner column today. For the full details, including photos of the kitchen and rear elevation, click right here.

The Insider: Apartment to Loft in Brooklyn Heights

THIS WEEK, THE INSIDER, my regular Thursday column on Brownstoner.com, shows a duplex apartment in Brooklyn Heights, made loft-like by the judicious removal of walls and dropped ceilings.

Masterminded by Brooklyn-based designer Elizabeth Roberts, it employs two of my favorite decorating gambits: a monumental wall of bookshelves — in this case, wrapping around three tall windows in the main living space — and the use of strong color in a kitchen (Ralph Lauren’s Surrey).

To see the whole project, with lots of ‘befores’ and construction shots, click right on over here.

The Insider: Kitchen Extension in Brooklyn Heights

MY COLUMN TODAY on Brownstoner.com is all about a new two-story extension on the back of a c.1820 Dutch Revival row house in Brooklyn Heights.

Robinson + Grisaru Architecture, a local husband-and-wife team, conceived the design using a steel window system, and shepherded it through Landmarks.

For the whole story, go here.